🛒 Gratis verzending vanaf 50 EUR (BE/NL/DE) 👑 +50 jaar vakmanschap in kwalitatieve, elegante baby- & kinderkleding 🇧🇪 Belgisch merk

Duurzaamheid

Bij GYMP willen we niet enkel kleding voor Misters en Princesses creëren, maar ook een positieve impact maken op de wereld waarin zij zullen opgroeien. Daarom vinden we het belangrijk om onze ecologische voetafdruk te minimaliseren terwijl we kleding van de hoogste kwaliteit leveren.

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij GYMP voorop. We selecteren zorgvuldig stoffen en materialen die niet alleen comfortabel zijn, maar ook lang meegaan. We geloven dat goede kleding generatieslang moet kunnen worden doorgegeven. Daarom investeren we in materialen van hoge kwaliteit.

Eigen atelier in Tunesië

Duurzaamheid en ethiek gaan hand in hand. Ons engagement begint dan ook bij de bron, in ons eigen atelier in Tunesië. Hier produceren we onze hoogwaardige kleding, maar zorgen we ook voor onze werknemers. Goede werkomstandigheden en eerlijke lonen worden hier gegarandeerd, omdat we geloven dat onze kleding niet enkel goed moet zijn voor de planeet, maar ook voor de mensen die ze maken. Daarnaast worden onze medewerkers in Tunesië thuis opgehaald en afgezet door een busdienst.

Biologisch katoen

Voor de meeste van onze T-shirts en sweaters gebruiken we biologisch katoen. Naast voordelen zoals stevigheid en zachtheid heeft deze stof ook als voordeel dat er geen chemicaliën gebruikt moeten worden voor de oogst, wat een pluspunt is voor de boeren.

Biobased plastic verpakking

Wanneer het op verpakking aankomt, kiezen we voor biobased plastic zakjes. Op die manier verminderen we onze afhankelijkheid van traditionele plastics en dragen we bij aan het verlagen van de CO2-uitstoot.

Green Friday

Bij GYMP omarmen we niet alleen duurzaamheid in onze producten, maar ook in onze benadering van winkelen. Daarom nemen we niet deel aan Black Friday, maar vieren we Green Friday als reactie tegen overconsumptie en impulsieve aankopen.

Tijdens Green Friday, en het hele weekend dat erop volgt, maken we van de gelegenheid gebruik om ons in te zetten voor een goed doel dat nauw verbonden is met kinderen. Vorig jaar hebben we Make-A-Wish gesteund en het jaar daarvoor hebben we ons ingezet voor het Kinderkankerfonds.

Nieuw leven van onze reststoffen

Ons engagement stopt niet bij de productie. Bij GYMP streven we ernaar om zelfs onze reststoffen een nieuw leven te geven. Overschotten van stoffen worden niet verspild; ze vinden hun weg naar andere creatievelingen die er iets moois van kunnen maken. Ook zien we er zorgvuldig op toe dat kledingoverschotten niet worden vernietigd. Elk kledingstuk dat we produceren, krijgt de kans om gedragen te worden. Dit onderstreept onze inzet voor duurzaamheid.

close menu